Over mij

Mijn ontwerpen

De behoefte om een product te ontwerpen ontstaat meestal als er niets te koop is dat voldoet aan de smaak van de ontwerper. Op dat moment ontstaat de zoektocht van de ontwerper naar zijn ziel, omdat elk werkstuk nu eenmaal het resultaat is van de visie van de kunstenaar. De hier getoonde producten zijn het resultaat van zo’n zoektocht naar authenticiteit. Een zoektocht die zoveel voldoening gaf dat zij niet resulteerde in één lamp, maar in tientallen ontwerpen. Uitgangspunt was niet een vorm die goed paste bij de kleur en het motief van de gordijnen, maar werd er gekozen om te werken vanuit de invalshoek van een beeldhouwer die een object schept.
En zoals een beeld van een hardloper slechts de suggestie van beweging kan tonen, zo lijken de delen te zweven en suggereren hendels en slingers slechts beweging. Dit geeft de lichtgevende
objecten een komisch machine achtig effect, waardoor de eeuwige Gulden Snede minder belangrijk blijkt te zijn. Zo ontstaat bloedserieus design met een uitstraling van ; ‘Hier wordt gewerkt.’ En inderdaad, er mag gelachen worden.

Bezoek ook eens mijn Facebook pagina!

Hierop ben ik momenteel nog actief, maar vanaf april 2022 kunt u mij alleen bereiken via de mail.